Limburg

Ontdek de prachtige natuur van Limburg. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, Limburg heeft voor iedereen iets te bieden! Gemoedelijk, Groen en Gastvrij

Tips

Azewijn

Rivier de Laak

Het dorpje Azewijn is een kleinschalig dorpje gelegen in het prachtige gebied Montferland. Het dorpje is geen dorpje als alle anderen. In de middeleeuwen kenden dit dorpje rumoerige tijden. Het dorpje is gelegen aan de rand van het mooie Bergherbos en kijkt uit op de heuvelrug van het gebied Montferland. Dit pittoreske dorpje bestaat uit 2 onderdelen, namelijk de dorpskern en het ruime buitengebied.

 

Ondanks dat het dorpje erg klein is, heeft het wel alle faciliteiten zoals een café, een basisschool en een kerk. Wat bijzonder is, is dat door dit kleinschalige dorpje een rivier loopt, rivier de Laak. Daarnaast staat dit dorpje ook bekend om zijn lekkere wijnen.

In het dorpje kunt u De Laak vinden. Dit is het water waar de heks Mechteld ten Ham in is gegooid ten bewijze dat zij geen heks was. Het bijzondere aan dit dorp is dat het dorp wel de beschikking heeft over een café, een basisschool en een kerk, maar geen winkels meer heeft.  

 

Wat is er te doen in Azewijn 

Wijngaard Avitera