Limburg

Ontdek de prachtige natuur van Limburg. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, Limburg heeft voor iedereen iets te bieden! Gemoedelijk, Groen en Gastvrij

Tips

Image Alt

Didam

Didam

In het prachtige gebied van Montferland is ook het dorpje Didam gevestigd. Het is bekend om zijn winkelcentrum en vele supermarkten. Didam is ook een schutterijen dorp. Traditie staat hoog in het vaandel bij de Didammers en het schutterfeest is een jaarlijks terugkerend feest. Didam is in de afgelopen jaren enorm gestegen in populariteit. Het dorp heeft de schikking over een bibliotheek, een winkelcentrum, een zwembad, een speelpark en een recreatieplas.

De geschiedenis van Didam

Het dorpje heeft in het verleden verschillende soorten namen gehad. Zo heeft het dorpje Dedem, Dydam en Diem geheten. Didammers noemen het nog steeds DIEM.

Op de plek waar het dorpje nu is gevestigd, was in de tijd van de Romeinen een Germaanse zetting. De bevolking die in het verleden in Didam woonde werden ook wel Chamaven genoemd. Tot het jaar 1606 heeft ook dit dorpje een beschikking gehad over een kasteel. In dit kasteel wat het bestuur van Didam gevestigd. Helaas trok in het jaar 10 augustus 1925 een cycloon over een deel van Nederland, en zo werd ook het dorpje Didam deels verwoest.

Het Baggergat

Wat is er te doen in Didam

Dineren in Didam

Verblijven in Didam