Menu
Nieuws

Weekendje weg Limburg

Ontdek Limburg nu tijdens een heerlijk weekendje weg. Ga er romantisch op uit met uw partner, kom golfen op één van de mooie banen, verken het heuvellandschap te voet of per fiets of kom nog zoveel meer doen tijdens een weekendje weg in Limburg.

Weekendje weg organiseren

Bent u aan de beurt om het jaarlijkse weekendje weg te organiseren of is dit wellicht de eerste keer? Gaat u samen met uw partner, vriend of vriendin, het hele gezin of bijvoorbeeld met een grote vriendinnengroep? Met wie u ook gaat, bij het plannen van een weekendje weg komen er een aantal factoren kijken waar u rekening mee zou moeten houden. Speciaal daarvoor heb ik een handige stappenplan gemaakt. Dus volg de stappen en dat is het tijd voor uw gezellige weekendje weg in Limburg.

weekendje weg limburg

Stap 1 – Met wie gaat u?

De eerst stap is vaak het makkelijkst. Gaat u elk jaar met dezelfde vriendin een weekendje weg of neemt u gezellig uw partner mee? Zodra er duidelijk is met wie u een weekendje weg naar Limburg wilt, kunt u met diegene de volgende stappen bespreken.

Stap 2 – Een datum prikken

Nu de makkelijkste stap achter de rug is, is het tijd voor de de moeilijkste stap; een datum prikken. Het is dan ook fijn om deze zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Iedereen heeft zo zijn eigen verplichtingen. Bijvoorbeeld een sport, een drukke baan, kinderen, familieverplichtingen en ga zo maar door. Zorg ervoor dat u ruim van te voren een datum plant zodat deze ook vroegtijdig bekend is en er geen andere dingen meer tussen kunnen komen. Op het internet zijn hier hele handige tools voor te vinden, denk bijvoorbeeld aan een datumprikker.

Belangrijk is dat de knoop een keer doorgehakt moet worden. Anders blijft u maar aan het schuiven met de datum en wordt het weekendje weg in Limburg alleen maar uitgesteld, dat is natuurlijk heel erg zonde. Heeft u een datum gepland? Super, het moeilijkste gedeelte is achter de rug!

kalender

Stap 3 – Het budget

We kunnen niet bij elkaar in de portemonnee kijken en ook niet iedereen heeft hetzelfde bedrag te besteden. Voor de een is bijvoorbeeld € 150 geen probleem maar de ander kan het eigenlijk niet missen. Spreek daarom goed met elkaar af wat jullie aan het weekendje weg in Limburg willen uitgeven. Wees wel duidelijk naar elkaar en niet vaag zoals ”als het maar niet te duur is”. Vaak zult u dan zien dat degene die dit gezegd heeft, het achteraf toch te duur vindt. Zoals ik al aangaf, wees daarom duidelijk naar elkaar en spreek concrete bedragen met elkaar zodat iedereen er ruim van tevoren van op de hoogte is wat het gaat kosten en wat voor bedrag er eventueel opzij gelegd moet worden.

Daarnaast is het belangrijk om duidelijk te krijgen waarvoor het budget dan is. Alleen voor het verblijf of voor het totaalpakketje met eten en eventueel activiteiten erbij?

Nu deze belangrijke stappen gevolgd zijn, is het tijd om te kijken naar de mogelijkheden voor een weekendje weg in Limburg.

Weekendje weg Limburg

Bij een bezoek aan het gastvrije Limburg is er ontzettend veel te zien en te beleven. Deze provincie is bij de buitenlandse toeristen al erg populair maar ook is het steeds meer in trek bij onze eigen bevolking. En dat is niet voor niets want Limburg is een prachtige plek voor een weekendje weg. U kunt hier een mooie wandeling of fietstocht maken door het Heuvellandschap of één van de Nationale Parken die Limburg rijk is. Of shop till you drop bij Designer Outlet Roermond. Daarnaast is er ook veel vertier voor kinderen. Bijvoorbeeld Gaiapark Kerkrade Zoo of het Sprookjesbos in Valkenburg.

Actief

Zoeken jullie graag de uitdaging op? Denk dan eens aan een actief weekendje weg in Limburg. Er zijn ontzettend veel leuke activiteiten te doen in deze provincie. Bijvoorbeeld een fakkeltocht, mountainbiken, zeskamp of een City Game door de stad van Maastricht. Deze activiteiten zijn uitermate geschikt wanneer u met de hele familie of vriendengroep komt genieten van een verblijf in het gastvrije Limburg. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om het Heuvelland per scooter te gaan ontdekken, hoe leuk is dat?!

scooter rijden epen

Culinair

Bent u een echte fijnproever? Dan bent u in Limburg zeker het aan juiste adres. Met een heerlijk culinair weekendje weg in Limburg geniet u van allerlei seizoensgebonden streekproducten. Van een Gulpener speciaalbiertje tot een culinair diner met diverse hoogstandjes waar u uw smaakpupillen zeker mee zal verrassen. Dat klinkt toch al muziek in uw oren? Genieten van heerlijke gerechten terwijl u verblijft in een prachtige en groene omgeving.

culinair limburg

Even weg met de familie of het gezin

Neemt u de hele familie mee naar het weekendje weg in Limburg of gaat u samen met uw gezin? Er is vertier voor jong en oud. Breng met de kids een bezoekje aan Gaiapark Kerkrade Zoo of laat ze lekker spelen in één van de speelhoeken van het hotel terwijl de ouders heerlijk tot rust komen. Daarnaast zijn er nog veel meer leuke attracties en bezienswaardigheden te ontdekken tijdens uw familieweekend of gezinsuitje in Limburg.

familie weekendje weg in limburg

Fietsen

Limburg staat denk ik toch wel het meest bekend om haar prachtige natuur en het Heuvellandschap. Deze zijn perfect te ontdekken tijdens een heerlijk fietsweekend in Limburg. U krijgt vanuit het hotel meerdere fietsroutes mee of stel zelf uw eigen route samen door middel van de knooppunten. Overal waar u fietst, kijkt u uw ogen uit met de mooie flora en fauna die te vinden is in deze provincie. Fiets tijdens uw weekendje weg in Limburg de natuur in of breid uw route uit met een bezoek aan één van de pittoreske dorpjes. Hier kunt u even een tussenstop maken voor een lekkere kop koffie of een uitgebreide lunch.

Bekijk ook eens dit mooie artikel over een Fietsvakantie Limburg!

fietsen limburg

Golfen

Bent u liefhebber van golfen en wilt u graag uw slag verbeteren? Dan kan zeker tijdens een weekendje weg in Limburg. Hier vindt u prachtige en uitdagende 18-holes golfbanen midden in de natuur. Wilt u meerdere keren golfen? Dit kan uiteraard twee keer op dezelfde baan maar u heeft ook de mogelijkheid om op twee verschillende banen te spelen. Dan kunt u de eerste dag nog even inkomen en de tweede dag uw persoonlijke score verbeteren ?. Bij de golfbanen heeft elke hole een eigen karakter wat het ook uitdagend maakt. Tussen de landerijen en bossen geniet u hier van een golf weekendje weg in Limburg.

golfen limburg

Kastelen en landgoederen

Wilt u tijdens uw weekendje weg in Limburg eens een keer ergens anders overnachten dan in een standaard hotel? Verblijf dan in een historisch kasteel of mooi landgoed. Ook een aanrader als u er een romantisch weekendje van wilt maken samen met uw partner. Wandel door de tuinen van het landgoed of geniet van culinaire gerechten in een kasteel. Maak er iets speciaals van en laat u lekker in de watten leggen.

daelenbroeck

Romantisch

Gaat u samen met uw geliefde een romantisch weekendje weg in Limburg? Laat jullie lekker verwennen in het hotel en maak er iets speciaal van door bijvoorbeeld een keer een luxere kamer of suite te boeken. Boek er een lekkere fles champagne of chocolaatjes bij en geniet van jullie quality time. Daarnaast kunt u optimaal genieten van een romantisch diner voor twee in het hotel. Limburg is de ideale plek om samen even lekker bij te komen en het drukke leven achter u te laten.

romatisch weekendje weg in limburg

Wandelen

Niet alleen per fiets maar ook te voet in is het Heuvellandschap prachtig om te verkennen tijdens een wandel weekendje weg in Limburg. Of wandel eens door een van de Nationale Parken van Limburg.

Nationaal Park De Meinweg
Nationaal Park De Meinweg kent een zeer variërend landschap dat erg aantrekkelijk is voor een wandeling. Hier vindt u vooral bossen, heide, beekdalen en vennen. Het Nationale Park staat vooral bekend om haar terrassenlandschap. Zo heeft het steile overgangen tussen de diverse terrassen. Ook zijn er tot op heden ongeveer 760 verschillende planten- en diersoorten gevonden. Het is dan ook een bijzonder natuurgebied die u zeker eens een keer gezien moet hebben als u gaat wandelen in een Nationaal Park. Hier geniet u echt van de rust en ruimte maar ook van de gezelligheid!

meinweg

Nationaal Park De Groote Peel
Nationaal park De Groote Peel is een hoogveengebied en werd vroeger vooral gebruikt om turf te stoken. Hedendaags staat het Nationale Park vooral bekend om de vele vogels die het gebied rijk heeft. Ook is het een uitermate geschikte plek om te wandelen door middel van de knuppelbruggen. Nationaal Park De Groote Peel kent dan ook diverse landschappen; van moerrassen tot aan heide en bossen. Als wandelliefhebber zult u, waar u ook naartoe kijkt, zeker genieten!

wandelen nationaal park de groote peel

Nationaal Park De Maasduinen
Nationaal Park De Maasduinen is heel erg uniek, omdat de langste rivierduinengordel van Nederland zich hier bevindt. Deze zijn door de jaren heen ontstaan door water, wind en de mens. Het Nationale Park met haar glooiende landschap leent zich perfect voor een mooie wandeling. Wandelen in Nationaal Park De Maasduinen is nog nooit zo leuk geweest met de mooie natuur vol met duinen, plassen en heide. Ook vindt u hier hele bijzonderen dieren zoals de gladde slang, de zandhagedis, de bever en nog veel en veel meer!

U bekijkt hier wat u nog meer kunt ontdekken tijdens het wandelen in Limburg!

maasduinen

Wellness

Bent u toe aan wat ontspanning? Tijdens een weekendje weg in Limburg kunt u even helemaal tot rust komen in de wellness. Stap de stomende sauna is, plons in het zwembad of boek een heerlijke behandeling erbij. Bijvoorbeeld een lichaamsmassage met hotstones of een gezichtsbehandeling kan u helemaal doen genieten. Daarnaast is er een mogelijkheid om te relaxen in kuuroord Thermae2000, heerlijk toch?!

wellness weekendje weg in limburg

TOP 10 Bezienswaardigheden in Limburg

Tijdens uw weekendje weg in Limburg is het verblijf natuurlijk heel erg belangrijk, maar u wilt natuurlijk niet alleen maar binnen blijven in uw accommodatie. Ga er daarom even lekker op uit in de omgeving om één van de interessante bezienswaardigheden te bewonderen. Er zijn er een hele boel in Limburg dus ik licht 10 populaire bezienswaardigheden voor u uit.

  • Vrijthof in Maastricht
  • Kasteelruïne en Fluweelengrot in Valkenburg (aan de Geul)
  • Gemeentegrot Valkenburg in Valkenburg (aan de Geul)
  • Kasteel Hoensbroek in Hoensbroek
  • Kasteeltuinen Arcen in Arcen
  • Designer Outlet Roermond in Roermond
  • Wereldtuinen Mondo Verde in Landgraaf
  • Toverland in Sevenum
  • Gaiapark Kerkrade Zoo in Kerkrade
  • Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij in Simpelveld

gemeentegrot

Mooie reviews over een weekendje weg in Limburg

”Leuk weekeind gehad kids vonden het prachtig de familie kamer! Ontbijt heerlijk verzorgd en ook het diner prima. Een 8 verdiend!” – Kalle over een familieweekend in Valkenburg (cijfer 8)

”Ons verblijf was een topper, prachte ligging voor fiets en wandeltochten, eten was meer dan in orde in ons halfpension arrangement. Wij komen terug zowel voor de ligging , warm ontvangst en rust’‘ – Anoniem over een fietsweekend in Epen (cijfer 8)

”Ik doe nooit mee aan dit soort beoordelingen, nu wel, want het arrangement was fantastisch. De deelnemers aan het golfweekend waren allen enthousiast, de prijskwaliteit verhouding is verbluffend. De souplesse van het personeel dat ons geholpen heeft was ook fantastisch, alles kon en werd geregeld naar onze wens. Dus ja, een 10. De deelnemers gaan ook van uw aanbiedingen gebruik maken, hebben ze mij gezegd. Dus zo doorgaan!” – Anoniem over een Golfweekend in Herkenbosch (cijfer 10)

”Super vriendelijk personeel in het hotel, goed eten en er is uiteraard genoeg te beleven in valkenburg! al met al was het dus een geslaagd romantisch weekendje weg” – R. van Ierland over een romantisch weekendje weg in Valkenburg (cijfer 8)

”Heerlijke relax dagen gehad met vriendin. Hotelkamer was mooi, groot, zeer netjes. Ontbijt was zeer uitgebreid, 4 gangen-diner in het kasteel was een verrassing maar erg smaakvol, rustige sfeer. Genoten van massage, zwembad en sauna, heerlijk gewandeld naar Vijlen.” – Marian over een wellnessweekend in Vaals (cijfer 9)

Met recreatieve groet,

Kayleigh Stark
Recreatief.nl